Za rezervaciju kontaktirajte nas + 385 95 661 8815

Sobe & Apartmani

Ako ste odabrali Hotel Terra tada ćete uživati u modernoj udobnosti hotela u tradicionalnom ugođaju. Bilo da ste u potrazi za kratkim odmorom ili tražite duži odmor u mogućnosti smo ponuditi različite opcije za Vas.
Dvokrevetna soba s bračnim krevetom ili s 2 odvojena kreveta
Ova klimatizirana soba sadrži tv ravnog ekrana s kabelskim i satelitskim programima, sef, radni stol i mini bar. Vlastita kupaonica uključuje tuš i sušilo za kosu. Dostupan je i bespla...
0,00 €
Dvokrevetna soba s bračnim krevetom ili 2 odvojena kreveta i balkonom s pogledom na more
Ova klimatizirana soba sadrži balkon s pogledom na more i grad, tv ravnog ekrana s kabelskim i satelitskim programima, sef, radni stol i mini bar. Vlastita kupaonica uključuje tuš i su&scaron...
0,00 €
Trokrevetna soba s pogledom na more
Ova klimatizirana soba s pogledom na grad i more sadrži tv ravnog ekrana s kabelskim i satelitskim programima, sef, radni stol i mini bar. Vlastita kupaonica uključuje tuš i sušilo za...
0,00 €
Obiteljska soba
Ova klimatizirana soba s pogledom na grad i more sadrži tv ravnog ekrana s kabelskim i satelitskim programima, sef, radni stol i mini bar. Vlastita kupaonica uključuje tuš i sušilo za...
0,00 €

Restoran Kult

Okusi hrane koja priča priču prožeti kroz tradicionalnu & autohtonu kuhinju otoka Paga i Hrvatske. Jedinstveni okusi hrane u predivnim toplim zalogajima hrane.

...

Iskustvo i tradicija pretočila se u novootvoreni i elegantni restaurant Kult.

U prizemlju našega hotela uz žilu kucavicu Novalje svakodnevno za Vas serviramo najsvježije paške sezonske delicije : nadaleko čuveni paški sir, autohtonu pašku janjetinu, svježu bijelu i plavu ribu, hobotnicu, šparoge, razne školjke i škampe, jastoge i raroge sve začinjeno prstohvatom domaćih začina (kadulje, koromača, majčine dušice, ružmarina…) i obiljem gastronomske ljubavi …


Naša bogata enoteka sa vinima iz svih krajeva Hrvatske i svijeta daje pečat dobrobiti kojom nas obasipa – terra !


Saznajte Više

Aktualna & Posebna ponuda

Komentari gostiju

Upoznajte Novalju

HOTEL TERRA – OBITELJSKI HOTEL SA PRIČOM

Brod, restaurant i hotel – tri riječi kojima se može opisati više od 50 godina povijesti Hotela Terra i obitelji Palčić.

 

Novalja Hotel Terra 2

 

Mnogo prije nego je postala ono što je danas, svjetski poznata destinacija za odmor i nezaboravan provod, Novalja je bila malo otočko mjesto sa dugom tradicijom ribarenja i poljoprivrede. Turizam je bio strana riječ, ljeto i plaže su bili rezervirani za lokalno stanovništvo, a brodovi i vinogradi su bili stupovi koji su zajednicu gradili i razvijali.

Naša obitelj rasla je i živjela u tom skladu, ali uvijek sa vizijom da stvori nešto više. Priča jezapočela sa radionicom za brodove koju je na mjestu današnjeg hotela Terra otvorio naš djed Stjepan zvan Ungar. Vesele naravi, ali ozbiljan i vrijedan u poslu, djed je postao jedan od najboljih i najpoznatijih brodograditelja, te se vijest o spretnom majstoru iz Novalje brzo proširila među ribarima. On je i sam bio ribar, ali istrastveni lovac, obiteljski čovjek i veliki prijatelj. Priče o hladnim ribarskim noćima na moru i uzbudljivim izletima u lov u Italiju pričao je sa strasti i ljubavi, u pauzama od gradnje barki i brodova. U njegovoj radionici, ruke su bile njegov glavni alat, a njegove pričeinspiracija za svakog posjetitelja.

S godinama, priča koja je započela sa djedom Stjepanom i njegovom radionicom, dobila je novu ideju. Bilo je vrijeme da se okrene nova stranica i započne novo poglavlje. Djed je svojoj djeci prepustio svoj prostor i odlučio se posvetiti sebi i obitelji, dok je na mjestu njegove radionice otvoren restoran Busola (kompas) u čast djeda i tradicije koju je njegovao. Restoran je otvoren 1989. godine, te je kroz sljedećih 10 godina postao poznat kao prvi izbor za degustaciju paške janjetine kao lokalnog specijaliteta.

Restoran je upravo zbog ponude stekao ugled među lokalnim stanovništvom, ali postao i jedan od prvih izbora sve većeg broja gostiju koji su svake godine posjećivali Novalju. Smješten na atraktivnoj i frekventnoj lokaciji, stolovi su se punili svaki dan, a gosti su sami gledati kako se priprema i peče meso tik uz sam restoran. Detalj koji je svima bio iznimno atraktivan, pogotovo stranim turistima koji nisu znali za takvu pripremu jela. Tako je tradicija uspjeha koju je pokrenuo djed Stjepan nastavljena sa njegovom djecom koja su imala svoju ideju i viziju uspjeha, postavljenu na obiteljskim temeljima. Temeljima koje su uskoro nadogradili sa još jednom uspješnom idejom.

 

 

Novalja je iz malog ribarskog mjesta polako izrastala u sve popularniju turističku destinaciju. Obitelji su uživale u predivnim plažama i krajoliku, dok su mladi uživali u glazbi i klubovima na plaži Zrće. Naša obitelj Palčić odlučila se za sljedeći veliki pothvat, izgradnju obiteljskog hotela koji će svojim posjetiteljima pružiti visoku razinu usluge, ali sa toplim obiteljskim pristupom kojeg smo pružali kroz desetljeća i sve naše avanture. Nakon nekoliko godina gradnje i ulaganja, hotel Terra je svoja vrata otvorio 2009. godine. Uzbuđenje među članovima obitelji je bilo veliko, međutim rad cijele obitelji i trud koji je svatko od nas uložio bili su nagrađeni veoma brzo. Jedan od razloga možda je i obiteljska tradicija i priča koja je ugrađena u korijene hotela.

Hotel Terra je dobio ime poljima koja je plemenitaška obitelj Palčić naslijedila od svojih predaka, a boje i tema hotela predstavljaju zemljane tonove upravo iz tog razloga. Ono o čemu smo posebno vodili računa je obiteljska tradicija i priča kojom smo jako ponosni. Priča je ispričana i za sve naše posjetitelje koji mogu uživati u gastronomskoj ponudi autohtonih jela restorana hotela te ugodnoj atmosferi koja čini najznačajniji element nadasve ljubaznog osoblja hotela. Tako i sami mogu uroniti u toplu obiteljsku priču s kojom je započela avantura naše obitelji.

Avantura koja se nastavlja i dalje. Uz nove izazove, ideje i priče, koje su sada pričane od novih generacija obitelji Palčić. Gerenacija koje gledaju ispred sebe i hrabro koračaju utabanom stazom prateći korake onih čije emocije nastavljaju prenositi na druge.

Posjetite nas...i postanite i Vi dio naše priče.

Novalja, 15.03.2021.