Za rezervaciju kontaktirajte nas + 385 95 661 8815

Sobe & Apartmani

Ako ste odabrali Hotel Terra tada ćete uživati u modernoj udobnosti hotela u tradicionalnom ugođaju. Bilo da ste u potrazi za kratkim odmorom ili tražite duži odmor u mogućnosti smo ponuditi različite opcije za Vas.
Dvokrevetna soba s bračnim krevetom ili s 2 odvojena kreveta
Ova klimatizirana soba sadrži tv ravnog ekrana s kabelskim i satelitskim programima, sef, radni stol i mini bar. Vlastita kupaonica uključuje tuš i sušilo za kosu. Dostupan je i bespla...
0,00 €
Dvokrevetna soba s bračnim krevetom ili 2 odvojena kreveta i balkonom s pogledom na more
Ova klimatizirana soba sadrži balkon s pogledom na more i grad, tv ravnog ekrana s kabelskim i satelitskim programima, sef, radni stol i mini bar. Vlastita kupaonica uključuje tuš i su&scaron...
0,00 €
Trokrevetna soba s pogledom na more
Ova klimatizirana soba s pogledom na grad i more sadrži tv ravnog ekrana s kabelskim i satelitskim programima, sef, radni stol i mini bar. Vlastita kupaonica uključuje tuš i sušilo za...
0,00 €
Obiteljska soba
Ova klimatizirana soba s pogledom na grad i more sadrži tv ravnog ekrana s kabelskim i satelitskim programima, sef, radni stol i mini bar. Vlastita kupaonica uključuje tuš i sušilo za...
0,00 €

Restoran Kult

Okusi hrane koja priča priču prožeti kroz tradicionalnu & autohtonu kuhinju otoka Paga i Hrvatske. Jedinstveni okusi hrane u predivnim toplim zalogajima hrane.

...

Iskustvo i tradicija pretočila se u novootvoreni i elegantni restaurant Kult.

U prizemlju našega hotela uz žilu kucavicu Novalje svakodnevno za Vas serviramo najsvježije paške sezonske delicije : nadaleko čuveni paški sir, autohtonu pašku janjetinu, svježu bijelu i plavu ribu, hobotnicu, šparoge, razne školjke i škampe, jastoge i raroge sve začinjeno prstohvatom domaćih začina (kadulje, koromača, majčine dušice, ružmarina…) i obiljem gastronomske ljubavi …


Naša bogata enoteka sa vinima iz svih krajeva Hrvatske i svijeta daje pečat dobrobiti kojom nas obasipa – terra !


Saznajte Više

Aktualna & Posebna ponuda

Komentari gostiju

Upoznajte Novalju

CHECK-OUT INTERVJU - MIRJAM JUKIĆ

“Outdoor na Pagu smatram vrhunskim proizvodom koji ima svijetlu budućnost.”

Početkom travnja smo u našem obiteljskom hotelu Terra imali čast ugostiti gđu. Mirjam Jukić i g. Gorana Rihelja, poznate hrvatske novinare i urednike turističkih portala Turistickeprice.hr i HrTurizam.hr. Ovu priliku smo iskoristili da, prije odjave iz hotela, nakratko popričamo s gđom. Jukić i provjerimo njihovo viđenje naše destinacije, hotela i potencijala za trenutnu i buduće sezone. Intervju u cjelosti donosimo u nastavku.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL (Vecernji list)

 1. Što Vas je privuklo našem otoku i da li se javna percepcija otoka razlikuje od Vašeg osobnog iskustva?

U Pag sam se zaljubila na prvi pogled već na mostu kada sam prvi put ugledala otok. Moram priznati da sam imala sasvim drugačiju percepciju otoka dok nisam došla i upoznala ga. Imala sam odličnu ekipu predvođenu gđom. Marinom Šćiran Rizner iz TZ Novalje zahvaljujući kojoj sam upoznala sve čari otoka i usmjerili su me na zanimljive sadržaje, koje vjerojatno sve sama ne bih otkrila. Brojne turističke priče o Pagu smo prenijeli i na našem portalu i moram priznati kako su iznimno čitani sadržaj, što je dokaz kako je Pag zanimljiva destinacija. Ti tekstovi se čitaju i na njemačkom, talijanskom i istočno europskom tržištu, dakle Pag je očito zanimljiv turistima kao što je i meni. Nisam očekivala toliko sadržaja na Pagu, ugodno me iznenadio i moram priznati kako mi je bio otkriće. Nikad neću zaboraviti kajakarenje iz uvale Ručica. To je odlična ruta koju svima preporučam. Nakon što sam propješačila Life on Mars i turu do Paškog trokuta, moram priznati kako su ove staze jedne od najzanimljivijih na kojima sam bila, a prehodala sam Camino i planinarim često. Life on Mars je posebno iskustvo jer rijetko gdje ima toliko različitih krajolika u tako malo kilometara. Vrhunski doživljaj. Općenito outdoor na Pagu smatram vrhunskim proizvodom koji ima svijetlu budućnost.

2. Koje potencijale otoka bi naveli kao nedovoljno naglašene?

Zapravo bih rekla da je Pag odlično posložio svoje potencijale i koristi ih. Kroz odličan outdoor projekt iskoristili su sve svoje potencijale koji su osnova za produženje sezone te pozicioniranje Paga i kao destinacije za aktivni turizam tijekom cijele godine. Novi hoteli s 4 zvjezdice podižu cijelu destinaciju u smislu kvalitete smještaja, a ova gastro priča raste i izvrsno nadopunjuje sve navedeno. Važno je iskoristiti tu autohtonu i tradicijsku priču koju ovaj otok ima te komunicirati tu raznolikost i bogatstvo različitosti i kontrasta koji su po meni simbol Paga.

Foto: Alan Crljenko/Turistickeprice.hr

 3. Smatrate li da otok Pag i grad Novalja mogu ostvariti kompromis obiteljskog i party turizma?

Pa dokazali su u pandemiji da imaju osnovu za to. Party turizam je odlična priča od koje ne treba bježati, samo ju treba kontrolirati i suptilno uobličiti. Nije Novalja samo Zrće i to se dokazalo upravo sada. Povratak obiteljskog turizma, a posebice aktivnog kroz outdoor dokaz je kako Novalja nije ovisna isključivo o festivalima. Sada je primarno učiniti da svi sadržaji funkcioniraju zajedno i ne isključuju jedan drugog. Mislim da se na tome intenzivno radi i da su rješenja dobra prema onome što čitam iz medija i planovima Grada Novalje. Mladi ljudi će tijekom noći moći konzumirati zabavu, a tijekom dana aktivne sadržaje. Važno je da se sadržaji kvalitetno oblikuju i usmjeravaju, a to može biti dobar spoj i win win situacija za sve.

4. U sezoni 2020. Novalja je, s obzirom na globalnu epidemiološku situaciju, ponovno postala pretežno obiteljska destinacija. Što nam to govori o turističkoj fleksibilnosti?

Pandemija je promijenila turizam i navike svih nas. Tek ćemo vidjeti što je to "novo normalno". No Novalja je prošle godine izvukla odlične rezultate koje je, usudila bih se reći, malo tko očekivao. I vjerujem kako je povratak domaćih gostiju i obitelji nešto što neće nestati povratkom festivala na Zrće. Outdoor je doslovce doživio boom upravo na Pagu u ovo doba pandemije tako da su to promjene koje su pozitivne i one neće nestati kada se na njima intenzivno radi. U tome je ljepota turizma, uvijek ga možete oblikovati ako znate što radite te ako nudite kvalitetne promjene i dugoročno planirate. Uvjerena sam kako je Pag destinacija koja može ponuditi kvalitetan sadržaj i obiteljima, mladima željnim zabave kao i ljubiteljima aktivnog turizma. To je i najveća prednost Paga jer ne ovisi o samo jednoj grani turizma što se na primjeru Novalje dokazalo u prošloj godini.

Foto: TZ Novalja

 5. Što bi naveli kao najveću prednost hotela Terra kao obiteljskog hotela u našoj destinaciji?

Upravo mali obiteljski hoteli imaju sada u ovo vrijeme pandemije najveću prednost. Mali su i turisti su im skloniji jer se osjećaju sigurnije. Nažalost, mali obiteljski hoteli nepravedno su zapostavljeni i mislim kako im neka zakonska rješenja ne idu na ruku te na tome moraju raditi s donosiocima odluka. Terra je hotel u kojem se osjećate kao da ste dio obitelji, barem sam ga ja tako doživjela. U malim obiteljskim hotelima osoblje poznaje svakog gosta po imenu i vrlo brzo usvaja njegove navike te je to je ljepota tih hotela. Kada naručite kavu, a osoblje već drugog jutra točno zna kakvu kavu pijete i što rado konzumirate. Tu se stvara taj prisniji osjećaj s gostima koji oni pamte i rado vam se vraćaju. Ja se vraćam sigurno.

6. I za kraj, vjerojatno najčešće pitanje u zadnjih godinu dana. Kakva su Vaša predviđanja za nadolazeću turističku sezonu i na koji faktor treba staviti najveći naglasak?

To je pitanje svih pitanja na koje nitko ne zna odgovor jer ovisi o puno faktora na koje nitko ne može utjecati. No, ako ste prošlu godinu odradili na Pagu, onda ovu možete samo još bolje odraditi. Imate povjerenje gostiju koje u najgore doba, kada su se osjećali nesigurni, vi niste razočarali. Oni su vam prošle godine povjerili svoju obitelj, dakle ono najvrijednije što imaju, i ako ste se tada pokazali kao sigurna destinacija onda će se vratiti. Sigurno kako će oporavak turizma trajati nekoliko godina i sada je svima jasno kako se preko noći neće vratiti brojke koje svi priželjkuju, no vjerujem kako će ova godina biti bolja od prošle. Mislim da će ove godine biti zanimljiva post sezona u rujnu i listopadu kada procijepljenost bude veća. No ova sezona biti će iznimno izazovna za sve, a last-minute će biti ključan zbog slobodnog otkazivanja rezervacija. Tko se bude najbolje snašao u alatima brze promocije kroz last-minute taj će najviše profitirati. Sigurnost će narednih nekoliko godina biti ključan faktor za turizam, to je nedvojbeno. Tu imamo priliku jer smo mala zemlja i sada je prilika za podizanje kvalitete proizvoda i usluga, ali i podizanje kvalitete cijelih destinacija.

Novalja, 21.04.2021.